Откриха Димитър Илиев от село Люлин

0
Безпрецедентната акция по издирването бе ръководена лично от директора на ОДМВР - Перник
Безпрецедентната акция по издирването бе ръководена лично от директора на ОДМВР - Перник Снимка: МВР

Безпрецедентната акция по издирването бе ръководена лично от директора на ОДМВР - Перник

Димитър Йорданов Илиев на 66 години от пернишкото село Люлин, който изчезна на 23 август, е открит жив в центъра на Божурище. За това потвърдиха от пресцентъра на полицията в Перник, предава БТА. Мъжът е намерен вчера около 19:30 часа.

В безпрецедентната акция, ръководена лично от директора на ОДМВР - Перник старши комисар Павел Млеканов, са се включили полицаи от цялата Областна дирекция в Перник, Главна дирекция "Национална полиция", Столична дирекция на вътрешните работи, Аварийно-спасителното звено към община Перник, представители на ловни дружинни и доброволци. Били са уведомени и други съседни областни дирекции на МВР.

Още преди да бъде получен официален сигнал в полицията, че мъжът не се е прибрал в дома си, на 24 август органите на реда са се самосезирали от публикации в социалните мрежи. Незабавно с негови близки в с. Люлин се свързват издирвачи и мъжът е обявен за общодържавно издирване. С цел постигане на координирани действия, в ОДМВР Перник е създаден щаб, където се събира, обобщава и анализира постъпилата информация от предприетите действия и се набелязват нови такива.

Изготвена е карта на района и още в първите часове е предприето претърсване на с. Люлин. Полицията преминава от къща на къща. Обходен е и целият прилежащ район. В хода на акцията са проведени множество разговори с местни жители, кмета на населеното място и работници в района. В издирването са включени още полицейски кучета и дронове, както и екипи, обходили и проверили изходите от селото в посока София и Перник. Прегледани са били и всички възможни камери за видеонаблюдение.

Припомняме, че през октомври м.г. дванадесетгодишният Александър от Перник, когото повече от седмица издирваха институции и доброволци, беше намерен край Радомир. Сашко изчезна на 11 ноември 2022 г. при разходка в местната планина Голо бърдо. В мащабната акция по издирването му се включиха служители на МВР, планински спасители и над 9000 доброволци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари