Откриха Детско полицейско управление в СУ "Йордан Йовков" в Русе

0

Начало на събитието даде тържественото внасяне на знамето на Детското полицейско управление

На 17 октомври, от 10:30 часа, в аулата на СУ „Йордан Йовков“ – Русе беше открито първото за училището Детско полицейско управление.

Гости на тържеството бяха д-р Росица Георгиева – Началник на Регионално управление на образованието – Русе, главен инспектор Пламен Първанов – Началник на Първо РУ на ОД на МВР – Русе, г-жа Антоанета Ябанозова – Директор на Български червен кръстРусе, учители от ДГ „Пинокио“, отец Йордан от Храм „Свети Георги“, служители на полицията, родители, ученици и гости.

Начало на събитието даде тържественото внасяне на знамето на Детското полицейско управление. В своето слово Директорът на училището – г-жа Кремена Кръстева се обърна към присъстващите, като подчерта, че наред с безспорното задължение на училището да образова, то има и нелеката задача да възпитава в дух на толерантност и справедливост и не на последно място – да научи всеки, прекрачил неговия праг, да съблюдава реда и безопасността на обкръжаващата го среда.

Началникът на Регионалното управление на образованието – Русе, д-р Росица Георгиева, изключително топло и вълнуващо приветства присъстващите, като поздрави
учениците за инициативността, а ръководството, учителите и родителите за ангажираността да превърнат идеята в действащ образователно-възпитателен модел.

С партньорството на Първо РУ при ОД на МВР – Русе, в лицето на неговия ръководител гл. инспектор Пламен Първанов, бяха подписани Споразумение и Декларация за сътрудничество за създаване на Детското полицейско управление.

Доброволците на ДПУ положиха клетва, а за финал, с приятната изненада от служителите на Първо РУ на ОД на МВР, бяха запечатани вълнуващите моменти със снимки пред паркираните в двора на училището полицейски автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    QCHECK
    Навремето се организираха кръжоци. По математика, по български език, по авиомоделизъм, корабомоделизъм. Сега вместо да създадат подобни, както и такива по програмиране, въобще по съвременни науки, те правят кръжок за милиционери, професия, която изисква средно образование и някакъв бегъл зачатък на интелект. Толкова, че да не си облечеш униформата наобратно. Бедна майко България!
  • 9
    3
    Какво остава
    Сега остава тази "умничка и находчива" директорка и едричката кака от РУО да създадат и открият детска противопожарна команда и детско противопожарно управление Ще бъде "върхът" на тяхната педагогическа *креативност". Защо някои хора не осъзнават, че в стремежа си"да блеснат" разкриват некадърното си управление и интелектулната си немощ.
  • 5
    2
    Хахаха
    Там е много подходящо, защото доста наркотици циркулират. Нужна е здрава полицейска ръка- пардон- наркоманска ръка…. да координира наркотрафика.
  • 6
    1
    Hristo
    В СУ "Васил Левски" пък пускат чалга по физическо възпитание! Все иновации!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари