Откриха близо 500 литра контрабанден алкохол на Дунав мост

0
Митничарите са се натъкнали и на 380 кутии с цигари
Митничарите са се натъкнали и на 380 кутии с цигари Снимка: Агенция "Митници" / архив

Алкохол и цигари задържаха митническите служители в района на ГКПП Дунав мост при Русе.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха 451.2 л  бутилиран и фабрично запечатан алкохол и 380 кутии цигари, при две проверки, в района на ГКПП Дунав мост при Русе.

При един от случаите, на 15.112019 г., товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ с белгийска регистрация е пътувал от България за Белгия, превозващ хранителни продукти и безалкохолни напитки. Микробусът, в който пътували шофьорът и неговата съпруга е отклонен от митническите служители, в района на ГКПП Дунав мост – Русе, за щателна митническа проверка, при която сред обявената стока са открити 840 бутилки с ракия, водка, мастика, уиски от различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 0,7 литър, с общо количество 302.4 литра.

Ден по-рано, на 14.11.2019 г., в друг микробус, отново с белгийска регистрация, управляван от български гражданин в  товарното отделение са открити високоалкохолни напитни и цигари, в пазарски чанти. Иззети са 210 бутилки с ракия, мастика, бренди, уиски от шест различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 1 литър, с общо количество 148,8 литра, както и 380 кутии /7600/ къса цигари от две различни търговски марки.

Всички алкохолни напитки и цигарите са били облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени необходимите придружителни документи, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/ .

По случаите са съставени актове за установени административни нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Само в България, освен приятел, познат, роднина, съществува и категорията за близост: "Били сме на една маса"

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари