Откриха 41 бежанци в хладилно ремарке на турски ТИР

0
Мобилният скенер открил в помещението налягалите чужденци, сред които имало девет жени и три деца
Мобилният скенер открил в помещението налягалите чужденци, сред които имало девет жени и три деца

41 бежанци от Сирия и Ирак бяха задържани от гранична полиция при опит да минат Дунав мост в турски ТИР с хладилно ремарке, съобщиха от ГКПП. Шофьорът пътувал за Германия. Дежурните капепейци се усъмнили, че хладилният агрегат. Мобилният скенер открил в помещението налягалите чужденци, сред които имало девет жени и три деца. Имигрантите твърдели, че се качили тайно в Южна България. Те и двамата шофьори са конвоирани в следствените арести на Русе, Разград и Силистра.

Това е четвъртата голяма група бежанци, спрени на северната ни граница. 19 бежанци от Ирак бяха осъдени условно от 3 6 месеца затвор от районния съд в Русе. Други 41 бежанци от Сирия и Ирак, заловени в чешки ТИР с ябълки на 18 февруари т.г., също получиха по 6 месеца затвор.

От началото на годината на българо-румънската граница са задържани над 300 нелегални имигранти, сочи статистиката на Гранична полиция в Русе. Още няма решение на правителството да се открие временен следствен арест за бежанци в Русе. За ремонта са нужни 100 000 лв., които трябва да се гласуват от Министерски съвет. В предвидените помещения край Дунав мост ще престояват до 40 нелегални емигранти, докато приключат делата им в съда.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари