Откриха 30 милиона дози от AstraZeneca, скрити в италиански склад

0
Новината идва на фона на недостигът на количества от ваксината
Новината идва на фона на недостигът на количества от ваксината Снимка: AAP

29 милиона дози от ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca, скрити в склад, са били открити от италианските власти.

Количествата от препарата са се намирали на терена на производствена база, а за новината информираха от La Stampa и Politico, цитирани от ФрогНюз. Новината идва на фона на редица скандали с участието на AstraZeneca като един от основните проблеми е именно недостигът на количества. Припомняме ви, че създателите на ваксината не изпълниха поетите в договора си с ЕС ангажименти за първото тримесечие на тази година, а се появиха и предупреждения, че същият развой ще има и през периода април-юни.

Според италианското издание La Stampa откритите количества идват от завода на AstraZeneca в Холандия, който все още не е одобрен за производство от Европейския съюз. Според източници на блока първоначално тези количества са били предвидени за Великобритания, но износът е бил спрян след въведения от Общността механизъм за ограничаване.

От La Stampa съобщават, че фармацевтичната компания не е предупредила властите в ЕС за дозите, съхранявани на площадка в град Аняни. Извършена е впоследствие проверка на самия завод и комисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон прояви интерес къде точно отиват дозите, които се произвеждат в италианския обект. По случая са се заели италианските власти, които разследват въпроса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари