Откриха 2 тона нелегална ракия в Шумен

0
Нелегалният алкохол е задържан
Нелегалният алкохол е задържан

Около 2 тона нелегален алкохол в частен гараж на територията на град Шумен откриха служители от Митница Варна при съвместни действия с ОД на МВР - Шумен.

На 20.09.2017г., служители от сектор „Оперативен контрол" в  отдел „Митническо разузнаване и разследване"  /МРР/  и служители от Митническо бюро Шумен  към Митница Варна извършват проверка в гаражна клетка в частен имот в  града, след получен сигнал от ОД на МВР Шумен.

При проверката  митническите служители откриват на мястото лице, което е преливало от пластмасови бидони в туби наливен алкохол с характеристики на ракия по цвят и мирис.

В помещението са открити общо около 2 тона етилов алкохол, разпределен в 20 пластмасови бидона с вместимост по 120 литра, без документи за произход и платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.  Нелегалният алкохол е задържан. 

Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторната експертиза, по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари