Откриха 100 милиона евро в дома на шефа на руското МВР

0
Дмитрий Захарченко твърдял, че не знаел от къде са се взели тези пари!
Дмитрий Захарченко твърдял, че не знаел от къде са се взели тези пари!

При арест в дома на антикорупционния шеф в руското МВР Дмитрий Захарченко са открити 8 милиарда рубли - над 100 милиона евро.

Срещу Захарченко са повдигнати обвинения за взимане на подкупи, злоупотреба с длъжност и възпрепятстване на законната дейност на следователите. В съда е потвърдено, че от дома на Захарченко са иззети 8 милиарда рубли. Самият Захарченко обаче твърди, че не знае откъде са се взели тези пари, съобщава Life.ru, предаде 24 часа.

"Те не са мои, нямам нищо общо с тях, нито пък съм бил в този дом", свидетелства Захарченко. По-рано в руските медии се появи информация, че иззетите при обиска пари може би са взети за съхраняване от хора, които са взели тези пари от "Нота банк" по нечестен път или с измама. Прокуратурата на Русия разследва банката по подозрение в източване на пари в особено големи размери.

Според следователите по време на обиска Захарченко се опитвал по всякакъв начин да възпрепятства разследващите и да им попречи да открият парите. По данни на следствието Дмитрий Захарченко системно е получавал и взимал подкупи. Официалните доходи на директора на антикорупционното звено за тази година е съставлявал 3 милиона рубли.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари