Откраднаха творба на Бански от стена на жилищна сграда в Украйна

0
Полицията в киевското предградие Хостомел е арестувала група от осем души за кражбата
Полицията в киевското предградие Хостомел е арестувала група от осем души за кражбата Снимка: АП

Полицията в киевското предградие Хостомел е арестувала група от осем души за кражбата

Творба на уличния артист Банкси бе изрязана от стената на жилищна сграда в Украйна скоро, след като бе изрисувана, съобщиха ДПА и Ройтерс.

Полицията в киевското предградие Хостомел е арестувала група от осем души на възраст между 27 г. и 60 г. за кражбата, съобщи директорът на полицията за региона на столицата Киев Андрий Небитов.

Организатор на групата бил жител на Киев, роден през 1990 г., мотивите засега не са известни, казаха от полицията.

Рисунката на жена, облечена в домашен халат, с ролки на косата и противогаз на лицето, е била конфискувана, тя не е пострадала при опита за кражба. Полицията била повикана от местни жители, които наблюдавали случващото се. Органите на реда призовават Министерство на културата да реши каква да е съдбата на произведението.

"Тези изображения са преди всичко символ на нашата борба срещу врага...Ще направим всичко по силите си да опазим тези произведения на уличното изкуство като символ на нашата победа", каза в изявление губернаторът на Киевска област Олексий Кулеба.

През ноември няколко творби на мистериозния британски уличен артист се появиха на различни места в района на Киев. Банкси, чиито произведения се търгуват за милиони долари на пазара на изкуство, потвърди, че е автор на седем произведения в Украйна, сред които и атакуваното от крадци в Хостомел.

Сред другите му рисунки в Украйна са на гимнастичка върху останки от бетон, на възрастен мъж, който взема топла вана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари