Отказът "Уембли" да бъде осветен в цветовете на Израел създаде нови проблеми

0
Вчера английската футболна асоциация отказа арката на стадиона да бъде осветена в цветовете на израелското знаме
Вчера английската футболна асоциация отказа арката на стадиона да бъде осветена в цветовете на израелското знаме Снимка: Уикипедия

Вчера английската футболна асоциация отказа арката на стадиона да бъде осветена в цветовете на израелското знаме

Равин Алекс Голдбърг, който до момента председателстваше групата “Вяра във футбола”, е напуснал своя пост. Това е станало след вчерашния отказ на английската ФА да освети арката на стадионУембли” в цветовете на знамето на Израел преди днешния приятелски мач срещу Австралия. “Вяра във футбола” е организация, която до момента работеше заедно с ФА в продължение на 16 години по въпросите свързани с играчите в английския футбол и различни религиозни въпроси, отбелязва sportal.bg.

Това решение идва на фона на започналата война в края на миналата седмица, когато терористичната организация Хамас атакува с хиляди ракети и сухопътно нахлуване граничните територии с Израел. В резултат на тази атака до момента има над 1300 загинали евреи. Впоследствие Израел отговори с въздушни удари, което пък доведе до още около 1000 жертви от палестинска страна.

Наложително е отговорите, особено на международни платформи, какъвто е стадионУембли”, да са недвусмислени в подкрепата си за жертвите на подобни жестокости. Формулата, която бе предложена, просто не е подходяща за тази седмица. Решението “Уембли” да не бъде осветен бе прието зле от общността, а атаките към евреи в Англия са се увеличили над три пъти. Мнозина виждат решението за позволяване на знамена само на двата отбора като изкореняване на еврейската символика, но също така се пренебрегват емоциите на еврейските фенове, които може би ще присъстват,” заявява Голдбърг в своето изявление.

Малко по-късно от ФА изразиха своето съжаление за напускането на равина Алекс Голдбърг и също така благодариха на групата “Вяра във футбола” за работата заедно с футболната централа през тези години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари