След 30-годишна забрана: Връщат употребата на алкохол по стадионите в Англия

0
В момента пиенето на алкохол е позволено само в специално обособени места на футболните стадиони
В момента пиенето на алкохол е позволено само в специално обособени места на футболните стадиони Снимка: iStock

Пиенето на алкохол по трибуните на футболни стадиони в Англия, забранено от 1985-а насам, може да бъде върнато като част от фенско преразглеждане в спорта.

Докато специфичните детайли все още не са ясни, бившият спортен министър и настоящ депутат от Консервативната партия Трейси Крауч ще публикува независимото си преразглеждане във футбола, като ключовата препоръка ще бъде промяната в начина, по който се консумира алкохол на стадионите, предава вестник The Times, цитиран от Actualno.com.

В момента, употребата на алкохол е позволена в специално обособени места на футболните стадиони в Англия, но не и на седалките, което означава, че привържениците могат да пият преди мача и набързо по време на 15-минутната пауза. Крауч призна, че таймингът на препоръката срещу инцидентите от финала на Евро 2020 с Италия на „Уембли“ не е идеален, но смята, че моментът е дошъл да се преразгледа как алкохолът е възприеман като част от преживяването на един мач.

Нашето мнение за алкохола и футбола е остаряло. Не ни помогнаха сцените от „Уембли“. Но тъкмо заради това ще пусна пилотни събития. Нека съберем данни. Моята гледна точка не е, че феновете трябва на всяка цена да пият на футболен мач. Става въпрос и за това клубовете да се издържат финансово. Футболът трябва да поеме някаква отговорност за себе си и да се издържа по-добре. Караме хората да пият набързо в почивката. И това е нездравословният аспект от връзката на футболния фен с алкохола. Те употребяват много алкохол за кратко време. Така че моята препоръка е да пилотираме това, но да не изпиваме по литър на полувремето“, каза тя.

Крауч ще опита да направи пилотни събития за сервирането на алкохол на клубове в Националната лига и Втора лига с идеята това да бъде разширено до професионалния футбол, като същевременно предпази доходите на клубовете, които са по-надолу във футболната пирамида.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари