Отиде си обичан наш актьор

0

След дълго и тежко боледуване на 48-годишна възраст почина актьорът Яни Йозов.

Това съобщиха с прискърбие от Театрално-музикалния център в Разград и от младежкия театър в София "Николай Бинев".

Яни Йозов е роден на 17 август 1969 г. в Разград. Завършил е НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. Десетки са неговите роли на сцената на Младежки театър, където дебютира още като студент с ролята на Давчо във "Веселите музиканти".

Участвал е още в "Хладнокръвно в Уест Сайд", "Емигранти", "Паника в хотела", "Хепи енд", "Гарганюа", "Криминале", "Аз, Фортинбрас", "Йестърдей", "Оркестър Титаник", "Тартюф", "Случайната смърт на един анархист", "Януари", "Оливър!" и "Страхотни момчета".

Освен на театралната сцена, Яни Йозов се изявява и в киното. Сред филмите, в които участва са: "Козият рог" – реж. Н. Волев, "Хъшове", "Хълмът на боровинките", "Хайка за вълци" и др.

Последните театрални роли на Яни Йозов са в Драматичен театър „Антон Страшимиров“: Стоян Глаушев в „Железният светилник“ от Димитър Талев, реж. Мария Петрова-Енева; Златил в „Боряна“ от Йордан Йовков, реж. Мария Петрова-Енева; Кралят в „Шивачите на краля“ по Ханс Кристиян Андерсен, реж. Съби Събев; „Вариете „Краят на света“ от Любомир Пеевски, реж. Димо Дешев; „Вампир“ от Ант. Страшимиров“, реж. Мария Петрова-Енева и др.

Погребението на Яни Йозов ще е в неделя, поклонението ще е от 10,00 до 11,00 ч. във фоайето на театъра в Разград.

Мир на душата му!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари