Отиде си Надежда Витанова

0
Дългогодишният преподавател в Софийския университет е починала днес
Дългогодишният преподавател в Софийския университет е починала днес

Дългогодишният преподавател в Софийския университет е починала днес

Почина дългогодишният преподавател във Факултета по педагогика на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. дпн Надежда Витанова.

Тъжната вест съобщиха от Алма матер.

"На 8 март 2024 г. ни напусна обичаният колега и приятел проф. дпн Надежда Витанова. Тя е родена на 20 април 1943 г. в София. Професор е в Софийския университет “Св. Климент Охридски” – Факултет по педагогика. Доктор на педагогическите науки. В бакалавърска степен преподава дисциплините:

  • „Диагностика на аномалното поведение“,
  • „Психология и диагностика на развитието“,
  • „Психотерапевтични подходи в клиничната социална работа“,
  • „Психология на Аз-образа“ и в магистърска степен:
  • „Възрастова и педагогическа психология“,
  • „Изследване на поведението в норма и абнорма“,
  • „Консултиране в клиничната социална работа“,
  • „Група и групова психотерапия“,
  • „Преодоляване на стреса и постстресови състояния“.

Регистриран психотерапевт и психолог. Юнгиански психотерапевт, музикотерапевт, психодрама групов терапевт. Областите на научните ѝ интереси са диагностика на възпитаността и развитието, клинична психология, клинична социална работа, психотерапевтични подходи в клиничната социална работа, група и групова психотерапия", пишат от университета.

Най-старото висше учебно заведение пише още:

Член е на Българското общество по аналитична психология “К. Г. Юнг”, на Дружеството на психолозите в България и на „Работна група за развитие на студентите и участие на български психотерапевти в Обучителната програма към БОАП”. Обучител и супервизор на Юнгиански психотерапевти.

Квалифициран член на Българска асоциация по музикотерапия. Съръководител на Обучителна програма “Музикотерапевтични подходи в психотерапията”. Обучител и супервизор към Обучителната програма на Българска асоциация по музикотерапия.

Член на Дружество на психолозите в България, на Българско дружество по психодрама и групова терапия и на Съюза на учените в България /Секция Педагогика и Психология/

Един от създателите на научното направление „Клинична социална работа“. Проф. Витанова има огромен принос за развитието на клиничната социална работа, за създаването на магистърската програма „Клинична социална работа“.

Тя е и обичан преподавател, научен ръководител на редица успешно защитили студенти и докторанти.

Колегите и приятелите от Факултета по педагогика, към чийто състав се присъединява през 2000 г., ще я запомнят с усмивката ѝ, излъчването ѝ, енергията ѝ, професионализма и колегиалността ѝ.

Поклон пред светлата ѝ памет!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари