Отиде си бившият директор на Русенския театър

0
Поклон пред светлата му памет!
Поклон пред светлата му памет!

На 9 септември 2016 г. почина ПЛАМЕН ПАНЕВ театрален и филмов режисьор.

"Вестта дойде внезапно и все още не можем да повярваме: един толкова жизнен, толкова творчески-продуктивен и с динамичен живот творец напусна земния ни свят.

Ние, творците и служителите от Русенския театър, ще запомним завинаги личността на Пламен Панев от периода, когато той беше директор на театъра – 2006-2009 година. Със своите организационни умения, иновационни подходи той тласна театъра към нови театрални търсения, към развиване на богата международна дейност, към разполагането на репертоара и реализацията му в контекста на европейските критерий.

Като режисьор той направи ярки спектакли, който обогатиха палитрата на ярките художествени факти на на Русенския театър – „ Албена" от Й.Йовков, „Оркестър"Титаник" от Хр.Бойчев, „Оттегляне" от В.Хавел, „ Хъшове" от Ив.Вазов, „Службогонци" от Ив.Вазов и др. Неговите спектали с бяха с точен съвременен адрес, с вникване в душевността на съвременника ни и умело пресъздаване на сцената неговите вълнения, скърби и радости.

Българският театър губи ярък театрален творец, личност с модерно мислене, личност, която с пристрастие и любов анализираше и пресъздаваше на сцената емоциите и размислите на българската душа.

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ! СБОГОМ, ПЛАМЕНЕ!"

От колектива на
ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР
„САВА ОГНЯНОВ"- РУСЕ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари