Отиде си актрисата Пайпър Лори

0
Починала е на 91 години от старост
Починала е на 91 години от старост Снимка: Matt Sayles / AP

Починала е на 91 години от старост

Американската актриса Пайпър Лори, три пъти номинирана за награда "Оскар", почина в дома си в Лос Анджелис на 91 години, съобщи Асошиейтед прес., цитирана от БТА.

Лори е починала от старост, се посочва в съобщение до агенцията на мениджърката ѝ Марион Розенбърг. В него тя добавя, че Лори бе "отличен талант и чудесен човек".

Тя пристига в Холивуд през 1949 г. с рожденото си име Розета Джейкъбс и скоро след това сключва договор с "Юнивърсъл-интернешънъл". Получава сценичното име Пайпър Лори, което не харесва, и поредица от водещи роли във филми, в които се снима заедно с Роналд Рейгън, Рок Хъдсън, Тони Къртис. Известна е с превъплъщенията си в "'The Hustler" ("Играчът на билярд") от 1961 г., "Кери" (1976 г.) и "Деца, забравени от Бога" (1986 г.), за които е номинирана за "Оскар". Играе и в театъра, и в телевизионни сериали като "Туин Пийкс" и "Спешно отделение". Публикува готварски рецепти в "Ню Йорк таймс".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари