Отговор на кмета на Община Сливо поле

2
Валентин Атанасов, Кмет на Община Сливо поле
Валентин Атанасов, Кмет на Община Сливо поле

Уважаеми граждани, длъжен съм да отговоря публично на публикуваното писмо от г-н Веселин Ангелов, жител на с. Бръшлен  в Dunavmost, за Община Сливо Поле.

Желанието ми беше да се свържа с лицето автор на писмото, за да му предоставя цялата налична информация по провеждането на конкурса, за да няма неясноти и съмнения за задкулисни договорки, както е описано от него. За съжаление такова лице с тези имена, жител на с. Бръшлен, след направена справка в регистрите на Общината не съществува. Въпреки това, представям пред Вас отговор на публикуваната статия.                    

На 01.06.2017г., чрез Моя заповед номер РД - 09 – 438, се откри процедура за отдаване под наем на земеделски земи, общинска частна собственост, находящи се в землището на с. Ряхово и с. Кошарна за срок от пет стопански години. Процедурата видно от заповедта е публично оповестен конкурс. Заповедта заедно с всички условия е публикувана на сайта на общината, като всяко заинтересовано лице има право да участва, както и да възрази, чрез подаване на жалба срещу провеждането на конкурса. Постъпили до този момент жалби, възражения, писмени становища относно провеждането на тази процедура няма.

Относно конкурсните условия, видно от публикуваната и утвърдена документация, се дава приоритет на създаването на работни места за хора с постоянен адрес в Общината, авансово заплащане на наема, участие в конкурса на лица с постоянен адрес в Община Сливо поле, както и предоставяне на ежегодно спонсорство за спортни клубове, читалища, детски градини, училища.

Утвърдената процедура, стимулира участието на местните земеделски производители и не лишава никой друг от това право. Условията не са дискриминационни, те създават предпоставка, за насрещни предложения, по благоприятни за Община Сливо поле, действия за създаване на по добри социални условия, чрез управлението на собствеността.

Участие в процедурата за имотите в с. Ряхово, са заявили двама участника, за имота в с. Кошарна, също двама. Разликите в наемната цена е несъществена, като основно тежест при извършването на класирането е предложението за работни места, авансовото заплащане на  наемната цена и процента спонсорство.

Считам, че изразеното становище в публикацията е неправилно и невярно, като се отчете факта, че писмото е подадено от лице  с невярно име,  заявявам пред Вас, че като ръководител на Община Сливо поле, ще  работя за защита на интересите на местното население,  за създаване на условия за труд и развитието на  знания и спорт сред подрастващите.

С Уважение,

Валентин Атанасов, Кмет на Община Сливо поле

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари