Отец Стоян Кралев: Има пукнатина в храма, ще я покажем на премиера

1
Аз се учудвам, че някои не са разбрали, че има земетресение. Пукнатината много драстично си личи, обясни отецът
Аз се учудвам, че някои не са разбрали, че има земетресение. Пукнатината много драстично си личи, обясни отецът Видео: Евроком

Аз се учудвам, че някои не са разбрали, че има земетресение. Пукнатината много драстично си личи, обясни отецът

Премиерът Кирил Петков ще присъства на празничното богослужение на възкресение Христово в храм „Св. Успение Богородично” в Царево. Причината министър председателят да посети църквата в квартал Василико обаче е за да се запознае лично с пораженията върху сградата, нанесени след земетресение, предава телевизия Евроком.

Издигащият се като флагман в морето храм е построен през 1810-та година върху основите на древно светилище в квартал Василико, който е подложен на всички атмосферни влияния, най–вече вятър, влага и соленост от Черно море. От почти месец храмът е обграден от растяща пукнатина, след земетресение.

Георги Лапчев – кмет на община Царево: “ Това което от едно прессъобщение разбрахме е, че в района на Царево е имало силен сеизмичен трус. Нещо, което аз и жителите на Царево и лично аз не сме усетили."

Кметът на Царево уточни че и информация за пукнатина в божия храм не е достигала до него. Местните жители, твърдят че не са усетили природния катаклизъм.

Жител на Царево: „Много се съмнявам че е имало земетресение, още повече се съмнявам че имало пукнатина“.

По данни на националния институт по геофизика, обаче на 11 април малко след 8:30 вечерта е имало земетресение с магнитуд 5 по скалата на Рихтер, на около 200 км от Царево във водите на Черно море. За да се запознае с пораженията в храма се очаква да дойде и лично премиерът Петков.

отец Стоян Кралев – „Сега е решил освен че ще дойде основно заради Великденската служба, иска да му покажем и тази пукнатина която се е появи след земетресението на 11-ти. Аз се учудвам че някои не са разбрали, че има земетресение защото реално ние на 12-ти сутринта аз я видях от външна страна много драстично си личи. Имаше някакви наченки, но сега се е разраснала“.

Пукнатината вече е обиколила корпуса на храма, но отец Кралев и местните жители вярват че „Успение Богородично” ще устои на поредните природни катаклизми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари