От "Санси" били готови да пръскат против комари за тяхна сметка

6
Според Пенчо Милков най-същественият фактор за популацията на комарите е бил липсата на ларвицидно пръскане, което е трябвало да извърши държавата
Според Пенчо Милков най-същественият фактор за популацията на комарите е бил липсата на ларвицидно пръскане, което е трябвало да извърши държавата Видео: Кис 13

Според Пенчо Милков най-същественият фактор за популацията на комарите е бил липсата на ларвицидно пръскане, което е трябвало да извърши държавата

В Русе вземат спешни мерки за овладяване на ситуацията с комарите в града и населените места в общината.

Това ще стане с три интензивни пръскания, обяви на брифинг кметът Пенчо Милков, предаде телевизия КИС 13.

Бюджетът на Общината за борба с комарите е 260 000 лева, като досега са изразходени около половината. От фирмата, която извършва пръсканията - "Санси" ООД, заявиха, че ако се наложи, могат да направят няколко обработки за тяхна сметка.

Първото интензивно пръскане срещу комари беше тази сутрин между 04:00 и 06:30 часа, в което се включи и кметът, за да се увери, че в машината се слагат одобрени препарати, а не вода и други негодни за целта разтвори.

Пенчо Милков обясни, че до кризисната ситуация се е стигнало заради благоприятните условия за развитие на популацията на комарите, като ниво на реката, дъждовете през април. Според градоначалника обаче най-същественият фактор е бил липсата на ларвицидно пръскане, което е трябвало да извърши държавата.

Всички препарати, които се използват, са разрешени, обясни ръководителят на фирмата за пръскане Георги Георгиев.

Досега в Русе са извършени 7 пръскания срещу комари. Графиците се уточняват и с плана за третиране в румънския град Гюргево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Стоян
    Мошениците от Санси,те са прости и некомпетентни,и шефа им Георги Георгиев, един долен боклук мошеник,трябва да ги закрият Санси!
  • 4
    5
    Неграмотници
    Немара - немарливост.
  • 2
    4
    Зарко
    Те и така пръскат с вода и нищо не вършат.
  • 13
    3
    Спокоен
    Сега, с тия три пръскания ще успокоите нещата за 10-на дни максимум. А после? Не са ли изтрепани ларвите още в края на март, наачлото на април, трябва да се пръска през 2...3.. дена. Защото до октомври има много време. И ако трябва направете форсмажорна организация, раздавайте готов разтвор за пръскане на етажните собствености, все има скучаещи пенсии, които с лозарски пръскачки ще обработват площите пред блоковете. Тази година наистина не се търпи! И понеже имам някакъв опит в противокомарните битки на вилата, не мисля, че избора на препарат е най удачен. Говоря за ефективност. Виж, там за пари - вие си знаете.
  • 13
    2
    Aha
    Хубаво ама като знаете,че министерството на здравеопазването няма да гласува бюджет за ларвицидно пръскане, защо не се осигуриха пък макар и от общинския бюджет? Или не прояви гъвкавост и не намери от аштернативни държавни бюджети? Или казано на детски- що не каза и не направи нищо , а си трая? Все пак се касае за над 100 000 жители потърпевши от такава немърливост. Дори не се извини.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари