От ПП поискаха отлагане на гласуването на промените в Изборния кодекс

0
Предлагам да се върнем към дневния ред на обществото, заяви Мирослав Иванов
Предлагам да се върнем към дневния ред на обществото, заяви Мирослав Иванов Снимка: БТА

Предлагам да се върнем към дневния ред на обществото, заяви Мирослав Иванов

"Продължаваме промяната" поискаха отлагане на Изборния кодекс за другата седмица. Предложението направи Мирослав Иванов от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

"След като днес почти два часа в рамките на добрия тон работихме по темата Изборен кодекс, предлагам да се върнем към дневния ред на обществото. В тази връзка моето процедурно предложение е разискванията по тази точка да продължат в следващо пленарно заседание, следващата седмица", каза той, предава "Актуално".

Иванов поиска парламентът да продължи с предложението за програмата за компенсации за небитовите потребители на електроенергия.

От своя страна Йордан Цонев от ДПС предложи да се продължи в конструктивен дух и да се продължи второто четене на промените с Изборния кодекс. По думите му този кодекс е също важен за дневния ред на обществото.

В крайна сметка мнозинството в залата реши да се продължи работата по промените в изборното законодателство.

Припомняме, че с промените в изборното законодателство бяха дебатирани на 15-часово заседание миналия петък. С тях се цели да се върне хартиена бюлетина и да се въведе смесен вот. Именно връщането на хартиената бюлетина от ГЕРБ, БСП и ДПС предизвика съпротивата на "Продължаваме промяната" и "Демократична България", които дори временно напуснаха пленарна зала. Също така спорните промени бяха повод и за протести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари