От “Найо, кажи им” до “Найо ми каза” - как Тицин стана пощенски гълъб между Борисов и Петков

0
Снимка: Велислав Николов / 24 часа

Нека другите говорят за мен, аз не коментирам, реагира пиарът на Промяната

"Искам да кажа на г-н Борисов, първо - ако иска да си говорим, винаги може да ми вдигне телефона, а не през медиите. Говори някакви неща, без да се чуваме".

Това се оплака преди няколко месеца съпредседателят на “Продължаваме промянатаКирил Петков. А тази седмица изглежда, че той и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов най-после са намерили своя начин да разговарят - своеобразен посредник между двамата се оказа пиарът на ПП и съпруг на известната българска оперна прима Александрина Пенданчанска Найо Тицин, пише 24 часа.

От няколко дни по време на изявленията си в парламентарните кулоари Борисов, за да е по-удобно за Тицин, който стои отстрани, се обръща към него. И последно в четвъртък лидерът на ГЕРБ почти напълно адресира изказването си към пиара.

"Не знам дали Найо Тицин ги съветва непрекъснато, че го гледам, но всеки ден разбирам от тях, че трябва да мълчим, че трябва да оставим Денков и Габриел да направят оценка на министрите, да ни предложат....", започна Борисов, фиксирайки поглед върху Тицин, който бе застанал до личния му пиар Севдалина Арнаудова.

"Пак от трибунка разбирам, Найо, продължи Борисов, обяснявайки за промените, които ПП-ДБ планираха да внесат в закона за КПКОНПИ.

После го укори: Литнахте по студиата по твое указание, Найо, да обяснявате колко сте готини, а едва ли не ГЕРБ ви пречи.

И пак директен въпрос: "Всички ресурсни министерства са ваши. На вътрешните работи имахме един зам.-министър, вие го уволнихте, без да ме питате, без нищо. Факт ли е?"

На 6-ата минута от речта му, насочена към Тицин, обаче журналист реши да попита: Държавата от Найо ли се управлява, г-н Борисов?

Включването видимо развесели лидера на ГЕРБ, но той бързо се окопити и без да отвръща, продължи строго: "За скрининга пак се опитвате да си го припишете на вас. Какво искате да се случи? Кажете!"

Това пък пак провокира репортер с призив: Найо, ела тука с г-н Борисов да разговаряш.

Но пиарът така е не пристъпи на по-удобно за Борисов разстояние, но подтикна лидера на ГЕРБ да обясни защо се обръща към него.

"Найо е публичен човек, public relation, и когато си говоря с него и вас, това е публично, открито и честно. На Найо му казвам това, което сме се договорили, той слуша, сега ще отиде да им го предаде и си говорим през Найо", заключи Борисов.

Явно Кирил Петков е следил внимателно Борисовите думи или пък удачно те са били предадени от ПР-а Найо, но часове по-късно реши да му отговори и в същия шеговито ироничен дух.

Главно е говорил с Найо, нашия пиар. Найо ми каза да предам на Борисов да не се притеснява толкова много. Голяма част от бъдещето на това правителство ще се случи, когато имаме симетрия, но и си говорим истината, заяви Петков. И поне още 7 пъти иронизира, че “Найо ми каза”:

"Найо ми каза, че министърът на МВР е на ГЕРБ, няма смисъл да се правим, че не е. Найо ми каза, че когато си бил вече премиер, спокойно може да си външен министър. Друго, което Найо каза е, че най- много държи на регулаторите и в бъдещите назначения да попаднат наистина независими хора.

След тези думи на Найо - мога само да ги предам на Борисов.

Найо ми каза, че той има доверие на Денков и Габриел, Найо препоръча да изчакаме, докато те дадат крайните си становища.

Найо ми каза Борисов да не се притеснява за спортния министър", каза Петков, отговаряйки на реплики на Борисов.

Найо ми каза нека да ги оставим да работят в тандем, да не се намесваме с препоръки".

Накрая в общата говорилня със свой статус във фейсбук се включи и евродепутатът Иво Христов: Найо, кажи им да се разкарат.

Нека другите говорят за мен, аз не коментирам, лаконичен бе пред “24 часа” Найо Тицин в петък.

Найо Тицин отговаря за медийните изяви на ПП и Кирил Петков вече втора година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари