От какво ще се лишат пенсионерите, които останаха без великденски добавки?

2
Хората смятат, че парите са отишли за изборите, затова не са останали за надбавки
Хората смятат, че парите са отишли за изборите, затова не са останали за надбавки Видео: NOVA

От 7-ми до 20-и април хората в третата възраст ще получат само традиционните месечни суми

Пенсионерите няма да получат великденски надбавки с пенсията си за месец април. От Националния статистически институт съобщиха, че от 7-ми до 20-и април хората в третата възраст ще получат традиционните месечни суми, но не и станалите вече традиционни допълнителни пари, които получават за празника от години.

Служебното правителство няма коментар по темата, информира NOVA.

Възрастните хора от село Баница пресметнаха: две кори яйца, два козунака и четвърт килограм агнешко - за това стигат 70-те лева великденска добавка, която беше изплащана миналата година. По думите им могат да минат и без месо, но яйцата и козунака са задължителни. Прогнозират, че ще се лишат от нещо, защото пенсиите не стигат за сметки, храна и лекарства. Вероятно ще си вземат само козунак.

Те смятат, че парите са отишли за изборите, затова не са останали за надбавки. Предполагат, че помощи ще има чак за Коледа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    15
    Ядосан до 10
    Никаква злоба няма в мен към възрастните хора! Изпитвам респект и уважение към годините им и .... до там! Никой няма право да ми говори, че ми бил построил държава, дом, бъдеще и т.н. Една стотинка не ми е дал непознат пенсионер за да има претенции, че трябва да го обгрижвам. Значи пенсията се свряла в една стаичка, но апартамента е 120 квадрата. И рони сълзи за добавки. И изобщо не и дреме на пенсията, че млади семейства се гърчат от зловещи наеми с по две деца в коптори. Уважанието е двустранен процес!
  • 1
    14
    Габи
    Това е по-справедливо решение, за разлика от другото, когато се даваха само на част от петлнсионирите. Много години се проявяваше дискриминация към редовно осигорявалите се пенсионери. За тях нямаше добавки, за сметка на укривалите доходи и живеещи на помощи мързеливци.
  • 4
    13
    Срам
    Наистина трябва да се засрамим. Много неблагодарно и алчно е да кажем, че миналогодишните 70лв не са стигнали за нищо. Бяха достатъчни и честно дадени на всички. Заради това хленчене сега заслужаваме наказанието без нищо.
  • 2
    12
    Габи
    Ако няма пари по-добре да не дават на никого. Най -несправедливо постъпваха ппавителствата, които даваха велигденски и коледни само на част от пенсионерите. Тези които бяха работили и осигорявали бяха наказнани, а вечно безработните и участващи в сивата икономика награждавани. Трябва да спреме да хленчим, че нямаме, а след това да хвърляме хиляди на ало извамниците.
  • -7
    11
    Иванов
    Трябва да се научим да се борим с инфлацията и начина е само един - ограничаване на потреблението. Когато потреблението падне и цените ще започнат да падат. Много често чувам по телевизиите: "Колко ще струва Великден на българина?" Някак автоматично за себе си отговарям: КОЛКОТО И МИНАЛАТА ГОДИНА. Ако всички направим така, не само ще си помогнем, а реално ще се борим с инфлацията. Това е само един празник, не жизненоважен, може да премине и по-скромно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари