От "Има такъв народ" нарушиха мълчанието си

1
Има конфликт на интереси при кредитите на ББР, заяви Любомир Каримански
Има конфликт на интереси при кредитите на ББР, заяви Любомир Каримански Видео: bTV

Включих се в политиката, защото положението в България стана нетърпимо заради корупционните практики, няма бъдеще за децата, липсва върховенство на закона, каза финансистът Любомир Каримански от ИТН

Има конфликт на интереси и взаимосвързаности при фирмите, на които ББР е отпускала кредити, заяви политикът от ИТН и финансов експерт Любомир Каримански в „120 минути“ по bTV.

Каримански коментира случилото се в ББР на база своя 20-годишен опит в банковия сектор. Той е работил не само за търговски трезори, но и за европейски регулатори. Преподавал е и в УНСС.

„Имам информация, че при някои от сделките в ББР е имало конфликт на интереси. Например човек от ръководството на банката е отпуснал кредит на дъщерно дружество на банката, на което управлява. През 2016 г. председателят на Управителния съвет на банката е гласувал да се отпусне този кредит на дружество, на което е изпълнителен директор. Кредитът не е толкова голям като тези на осемте фирми, но самата практика показва, че има нарушения на законовите разпоредби. Не бих казал, че става въпрос за изолиран случай“, заяви Каримански.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари