От днес избирателните списъци са в интернет

1
Регистриран е комитет за издигане на осъждания и задържан многократно Бисер Миланов-Петното
Регистриран е комитет за издигане на осъждания и задържан многократно Бисер Миланов-Петното Снимка: Дарик / Архив

Днес е крайният срок, в който общинските власти трябва да публикуват на интернет страниците си избирателните списъци за изборите на 6 ноември.

Всеки гражданин, който установи нередност с данните си, може да подаде заявление до общината за отстраняването й. Срокът за това е седмица преди вота. След премахване на грешките се изготвят окончателните избирателни списъци, които се окачват край урните. Местните власти са длъжни да качат в интернет и списъците на заличените лица, като срокът за това е 26 октомври, информира Вестник СЕГА.

Днес изтича и крайният срок за регистрация на инициативни комитети в Централната избирателна комисия. Затова над нея в празничните дни се изсипа истински дъжд от кандидат-президентски заявления, като почти всички са на екстравагантни имена.

Регистрирани бяха комитети за издигане на осъждания и задържан многократно Бисер Миланов-Петното, на популярния във "Фейсбук" Пламен Пасков, като независими кандидати смятат да се пробват още варненският аптекар Веселин Марешки и седесарят от зората на демокрацията Александър Каракачанов. Димитър Маринов, известен като Митьо Пищова, бе вписан като претендент от името на "Българско национално обединение", а партия "Балканска демократична лига" издигна Кемил Рамадан.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари