От днес антибиотиците се продават само с електронни рецепти

1
Същото важи и за лекарствата за диабет
Същото важи и за лекарствата за диабет

Същото важи и за лекарствата за диабет

Антибиотиците и лекарствата против диабет ще се продават само с електронни рецепти от днес.

Целта е да има прозрачност при изписване и отпускане на тези лекарства, както и контрол върху честата им и неправилна употреба без лекарско предписание, предава БНТ.

Причините за промените са предотвратяване на недостига на лекарствени продукти и справяне с антимикробната резистентност, както и постигане на рационална употреба на медикаменти.

Всички хартиени рецепти издадени преди 16 октомври са валидни.

В България електронни рецепти има от почти 3 години, като от две те са задължителни за лекарствата, отпускани по Здравна каса, а от лятото и за жълтите или зелени рецепти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Данчо-ментата и компания
    Не ме валнуват вашите простотии. Запасил съм се с антибиотици за 10 години напред! А ако се наложи още ще купуваме от Румъния и от Турция. Скапаните политици искат окончателно да го уморят този народ.
  • 4
    1
    гост
    Безпроблемно купувам и от Турция и от Румъния .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари