От 1 февруари децата до 14 години пътуват безплатно в градския транспорт

5
В Русе за получаване на новите карти е създадена организация чрез училищата
В Русе за получаване на новите карти е създадена организация чрез училищата Снимка: Дарик Радио

В Русе за получаване на новите карти е създадена организация чрез училищата

От 1 февруари децата до 14 години ще пътуват безплатно в градския транспорт, след решение на Министерски съвет. До 7-годишна възраст децата ще пътуват безплатно в междуселищния транспорт, а от 7 до 14 години те ще ползват междуселищен транспорт с 50% намаление.

В Русе за получаване на новите карти е създадена организация чрез училищата, каза Кремена Минева - началник отдел "Транспорт" в Община Русе. С документа децата ще пътуват безплатно в градския транспорт в цялата страна, съобщава Дарик Радио. Картата се издава по постоянен адрес на родителя или настойника, обясни Кремена Минева. Това се отнася за учениците, които учат в Русе, но са от други населени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    над 14
    Да, за сметка на това пък за другите ученици картата стана от 4лв. на над 20лв... всъщност родителите на децата, които са над 14 годишна възраст ще плащат картите на тези, които са под 14 години.
  • 4
    5
    До 4
    След всичко написано от Вас ( на село говорим на непознатите на Вие), не разбрах знаете ли дали е компетентна или не. В наше село гражданските бракове се сключваха в Обреден дом, а не в Общината. Явно Вие сте (евентуално) само пдписали през седмицата както правят тия с Н-броя бракове или тия, които нямат 100лв да почерпят по повода. Да се върнем на въпросът - тая г-жа компетентна ли е и С КАКВО СПЕЧЕЛИ ДОВЕРИЕТО НА НЕЙНИТЕ НАЧАЛНИЦИ? Има ли "багаж" за тая длъжност или само се фото по екскурзии и сватби? Очаквам номер4, който явно е компетентен да ни осветли ако може!
  • -1
    4
    До неграмотния "Русе"
    Гражданските бракове в града не се сключват от служители на ОП "Обреден дом", а от служители на Община Русе, определени със заповед на кмета. Явно или си стар ерген, или сте се взели с буля ти в родното село. Поне си мълчи. Ще кажеш, че преди да се пенсионира е открил най-малкото лекарство срещу рака, че държи сметка на работещите днес
  • 4
    3
    Русе
    Г-жа Началник, как успяхте от служител на Обреден дом, който сключваше граждански бракове да станете ръководител отдел Транспорт в Община Русе? С какво спечелухте ръководството на Община Русе да Ви изберат на този пост? Как развивате отдел транспорт? Вие лично какво направихте?
  • 2
    2
    aha
    Те на 12-13 почват с груповия кекс, ама няма проблеми.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари