Освободиха кмета на Стрелча от поста заради фирма за белот

0
Решението е взето тази вечер от Общинска избирателна комисия
Решението е взето тази вечер от Общинска избирателна комисия

Сигналът е подаден от бившия кмет Ильо Ильов.

Изненадващо преди минути кметът на Стрелча Стойно Чачов е бил освободен от поста си на градоначалник. Решението за предсрочно прекратяване на пълномощията на Чачов е взето тази вечер от Общинска избирателна комисия - Стрелча, съобщи TrafficNews.

Причината за отстраняването е търговското му дружество „Българска асоциация по белот" ЕООД, от чието управление нито е излязъл, нито търговската дейност на фирмата е прекратена. Дружеството е регистрирано още в предния мандат на кмета на 01.6.2015 г. Едва сега обаче се обръща внимание на бизнес начинанията на Чачов.

Чачов бе избран за втори мандат на чело на общината с 51,25% в труден балотаж с Георги Павлов. Роден е на 10.10.1977 г. в Стрелча. Завършва Национална спортна Академия. Бивш служител е на БФС, като там е началник отдел "Столични първенства и турнири". Бил е делегат, международен съдия по минифутбол и мениджър на Детска футболна академия.

Сигналът за дружеството му за белот е подаден от бившия кмет на Стрелча Ильо Ильов. Въпреки че Чачов е изпратил писмено възражение, че е предприел действия за прекратяване на дейността си като управител, от ОИК-Стрелча са категорични, че проверка в Агенцията по вписванията, в частност Търговски регистър сочат точно обратното. Чачов имаше едномесечен срок да прекрати търговската си дейност, който не е спазен и съответно това по закон е несъвместимо с обществения пост.

Чачов може да обжалва решението пред Административен съд Пазарджик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари