Освободена заложничка на „Хамас”: Минах през ада!

0
85-годишната Йохевед Лифшиц за първи път говори пред света
85-годишната Йохевед Лифшиц за първи път говори пред света Снимка: ЕПА/БГНЕС

85-годишната Йохевед Лифшиц за първи път говори пред света

Освободен от „Хамас” заложник за първи път говори пред света. 85-годишната израелка Йохевед Лифшиц даде пресконференция, часове след като беше пусната на свобода. Тя и нейната сънародничка Нурит Купър бяха откарани с хеликоптер в Тел Авив за медицински прегледи след около 15 дни в плен.

Минах през ада, нямаше как да съм подготвена за подобно нещо", сподели Лифшиц, цитирана от Би Би Си и NOVA.

Тя описа как е била отвлечена от въоръжени мъже на мотоциклети. По думите ѝ „Хамас” превела пленниците си през мрежа от тунели, където и досега държат похитените. Удряли ги с пръчки и ги карали да спят на земята, върху матраци. Давали им вода и ги хранели с краставици и сирене.

Двете възрастни израелки бяха освободени в понеделник вечерта заради влошеното им здравословно състояние, обявиха от радикалната групировка. И разпространиха видео на маскирани бойци, които водят двете възрастни жени за ръка, предлагат им напитки и храна. На кадрите се вижда как Лифшиц се връща и стиска ръцете на похитителите си.

Съпрузите на възрастните жени все още са задържани, заедно с повече от 200 други заложници, които остават в Газа.

Междувременно днес в Тел Авив пристигна френският президент Еманюел Макрон. Той се срещна с близки на загинали при изненадващата атака на „Хамас”, която отне живота на 1400 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари