Освиркаха Плевнелиев край паметника на Апостола

0
Агитки и националисти викаха „Оставка”, "Предател" и "Мафия"
Агитки и националисти викаха „Оставка”, "Предател" и "Мафия" Снимка: БГНЕС

"Оставка" и "Мафия" отекнаха край паметника на Васил Левски по време на речта на президента на България Росен Плевнелиев, тази вечер, съобщава BIG5.

 Това стана на официалното честване на 134 години от смъртта на Апостола.  

Недоволството и освиркването бе заради това че Плевнелиев спомена КТБ в речта си и говори за справедливост и неразкрити кражби.

Агитки и националисти викаха „Оставка”, "Предател" и "Мафия". 

„Тогава, когато народът казва, че няма справедливост и върховенство на закона за всички. Когато няма осъдени за корупция по високите етажи на властта и по грандиозни кражби от КТБ, Първа частна банка и много други, значи се отдалечаваме от идеала”, каза държавният глава.

"Днес отдаваме почит към делото на българина, който с делата си стана символ на свободна България. Неговите думи се превърнаха в азбуката на нашата любов към България. Днес с децата си на това място се питаме постигнахме ли целите си за чиста и свята република – и не трябва да се отказваме само защото ни е трудно, и не трябва да се връщаме назад. Поклон пред учителя, който ни учи да сме българи. Поклон пред човека и неговата скромност. Поклон пред величието на Апостола на България. С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова откри тържествената церемония в памет на Васил Левски при лобното му място в центъра на София.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари