Мъж опита да убие баба си в село Соколаре

0
Окръжен съд - Враца остави мъжа в ареста
Окръжен съд - Враца остави мъжа в ареста

Окръжен съд - Враца остави мъжа в ареста

Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А. А.

Той е привлечен в качеството на обвиняем от Окръжна прокуратура - Враца за това, че на 21.06.2023 г. в село Соколаре, област Враца, е направил опит умишлено да умъртви Х. Н. (негова баба) от същото село, като опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини. За това деяние законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години, съобщиха от съда.

След като взе предвид материалите, събрани в досъдебното производство, разгледа доводите, залегнали в искането на прокуратурата, както и аргументите на страните, съдът постанови спрямо А. А. да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, тъй като са налице всички, изискуеми от закона предпоставки за това. Съдът прецени, че за обвиняемия е налице обосновано подозрение за съпричастността му към деянието, в което е обвинен, както и че съществува реална опасност А. А. да извърши друго престъпление и/или да се укрие.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение. Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари