Оставиха в ареста Бяндо, обвинен за схемата с "осакатени" просяци

0
Дават ми 100 лева, за да не спят в храстите, призна той в съда
Дават ми 100 лева, за да не спят в храстите, призна той в съда Видео: Bulgaria On Air

Дават ми 100 лева, за да не спят в храстите, призна той в съда

Съдът в Бургас остави в ареста 58-годишния Бяндо Милев, който е обвинен, че е принуждавал трима мъже да просят. По време на разследването стана ясно, че той е организирал стройна система, в която всеки от просещите заемал определено място, информира Bulgaria On Air.

Единият от тримата е 55-годишен мъж от Ловеч, станал причина Динко Вълев да влезе в ареста, след нанесения побой над него. Той обичайно се представял за инвалид, като освен в Бургас и Равда, епизодично се е появявал и в Созопол. Другите двама – на 30 и 59 години, просели основно в Пловдив и Варна.

Днес в съда обвиненият отрече да ги е принуждавал да просят.

"Никога не съм ги карал, когато ходя до болницата и ако каже някой: Остави ме в центъра - аз го карам. Познавам ги и съм им помогнал да не скитат лятото и да спят в храстите - спят вкъщи, ползват душ. Затова 100 лв. ми дават", каза Бяндо Милев.

Адвокатът му поиска по-лека мярка, тъй като обвиняемият бил болен от рак и трябвало да провежда лъчетерапия.

"Клиентът ми има диабет, хипертония, поставен стент, поискахме съдебно-медицинска експертиза, която да установи състоянието му", каза адвокат Калин Янев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари