Остава един ден за кандидатстване по „Старт на кариерата“ в Областна администрация Русе

1
Областна администрация Русе осигурява едно работно място
Областна администрация Русе осигурява едно работно място

Областна администрация Русе осигурява едно работно място

Само един ден остава до крайния срок за кандидатстване по Програма „Старт на кариерата“.

Областна администрация в Русе отново е партньор на кампанията, като е осигурено едно работно място. До момента са кандидатствали седем души за обявената позиция.

За да участват в програмата, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 14-и септември тази година, както и да имат висше образование. В случая няма значение завършеното професионално направление, тъй като от експерта ще се изискват общи компетенции. Лицето ще може да работи в някоя от двете дирекции – тази, занимаваща се с регионалното развитие, административния контрол и държавната собственост или в сферата на финансите, счетоводството и правото. При желание от кандидатите стажът ще може да се осъществи и в пресцентъра.

Изисква се също така младежите да са регистрирани в Бюрото по труда като безработни или заети, търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Предимство е владеенето на чужд език, както и добрата компютърна грамотност. От Областната управа поставят и условието за умения за работа в екип и анализаторски познания.

Одобреният кандидат ще бъде назначен за срок от 12 месеца. Подробности за възнаграждението, което е еднакво за цялата страна, могат да се получат на място в Бюрото по труда.

Младежите могат да подадат своите документи в Бюрото по труда, в което са регистрирани, или по електронен път чрез публикувания на сайта на Агенцията по заетостта формуляр https://forms.gle/mnao94d1vptTi2uJ8. Заявление може да се подаде и чрез мобилно устройство, ползвайки QR код, публикуван в рубриката за програмата на официалния сайт на Агенцията по заетостта, както и да се получи от служителите в бюрата по труда.

Според Анатоли Станев програмата предоставя възможност за много добро кариерно развитие в държавната администрация. Той посочва, че екипът, който ръководи е подготвен на много високо ниво и ще направи всичко по силите си да подготви един млад експерт, който ще може да се реализира навсякъде.

До 23-и септември се провеждат интервютата, като класирането става ясно до 26-и същия месец.

Повече подробности може да научите на: https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/.

За последните пет години Областната управа в дунавския град редовно е участвала в подобен род инициативи, а ръководството на администрацията продължава да работи активно за реализацията на младите хора. От 2017-а насам Областна администрация Русе е осигурила временна заетост на повече от 45 души по различни местни и национални програми. Сред тях са „Старт на кариерата“, „Квалифицирани кадри за бизнеса“, Регионална програма за заетост, „Крос – Би“ и още много други.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Ох Котьоууу
    Нова бройка за Осеменителя. Гаранция, че избраният ще е жена! Няма да я пропусне дребното Либийче.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари