Остър спор между Бойко Рашков и Йордан Рогачев

0
Рогачев обясни, че дисциплинарното производство срещу него било, защото не ходел на работа и ползвал служебен автомобил през това време. Силовият министър обаче твърди друго
Рогачев обясни, че дисциплинарното производство срещу него било, защото не ходел на работа и ползвал служебен автомобил през това време. Силовият министър обаче твърди друго Видео: NOVA

 

Версиите на двамата за отстраняването на Рогачев се разминават, обобщава NOVA

Остър задочен спор между министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и отстранения директор на пловдивската полиция Йордан Рогачев. Пред NOVA Рогачев обясни, че дисциплинарното производство срещу него било, защото не ходел на работа и ползвал служебен автомобил през това време. Силовият министър обаче твърди друго.

Отстраненият шеф на полицията в Пловдив: Срещу мен няма доказателства

„Пловдивската полиция работи добре и без да е под ръководството на Йордан Рогачев. Това обяви Рашков, който посочи мотивите си временно да отстрани директора от длъжност. В основата на всичко стояло „неходенето на работа на Рогачев”.

Отстраненият полицейски шеф внесе още яснота по случая в ефира на NOVA. В постановлението, с което временно е отстранен от длъжност, пишело, че ходи на работа в 9:30 ч. и след оперативка си тръгвал със служебния автомобил и се връщал преди края на работния ден.

През 2019 година за втори път старши комисар Йордан Рогачев застана начело на пловдивската полиция.

„В момента съм в отпуск за отглеждане на двегодишно дете. Разрешен ми е със заповед на главния секретар на Министерството на вътрешните работи”, обясни ст. комисар Рогачев.

Отпускът обаче беше разтълкуван по друг начин от силовия министър Бойко Рашков.

„Както няколко ръководители на служби след встъпването на служебното правителство излязоха в дългосрочен неплатен отпуск, така и в пловдивската регионална дирекция на вътрешните работи, директорът ѝ излезе в отпуск по болест. Сега е излязъл в отпуск по майчинство”, посочи министър Рашков.

Името на Рогачев изплува в разследване на Тина Ивайлова, според което със служебния си автомобил в извънработно време, той е ходил в склад с 10 тона марихуана. Малко по-късно последва и акция на дирекция „Вътрешна сигурност”.

„Вчерашното ми отстраняване няма общо с въпросния случай. И няма задържани седем полицаи. Задържаните са само двама”, допълни Рогачев.

„С което опозориха професията „полицай” в Пловдив. И е много странно излезлият в дългосрочен отпуск г-н Рогачев да не знае какво се прави в едно от подчинените му  районни полицейски управления. Само поради факта, че не знае, очевидно не му е там мястото”, категоричен е силовият министър.

„Не съм изхвърлен от системата на МВР”, обяви отстраненият от длъжност директор.

Бойко Рашков не подмина и темата за търговията с гласове и разследванията, започнати от МВР в началото на кампанията.

„Определени политически сили за пореден път се опитват да провеждат в кавички „предизборна кампания” с натиск върху избиратели”, обясни министърът.

От постъпилите до момента сигнали имало и за корпоративен натиск - да се гласува за дадена партия и за натиск върху определен етнос.

„Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората”, посочи Рашков.

„Държавен служител - съответно притиска и заплашва свои подчинени или ползватели на услугата”, уточни областният управител на Смолян Стефан Сабрутев.

Без да са споменавани конкретно, от ГЕРБ реагираха на обвиненията на Бойко Рашков.

„Не се разпознавам. Нека той да каже. Ако някой осъществява, това не сме ние. Ако той е мъж, да излезе и да каже мъжки, а не да се държи като пенсиониран полицай”, призова Тома Биков.

МВР е институцията, която проверява и разследва сигналите, напомниха от партията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук