Основателят на Revolut се отказва от руското си гражданство

0
Бащата на предприемача е попаднал под украинските санкции
Бащата на предприемача е попаднал под украинските санкции Снимка: GettyImages

Бащата на предприемача е попаднал под украинските санкции

Николай Сторонски, съосновател на британската компания за финансови технологии Revolut, се отказа от руско гражданство поради несъгласие с действията на Москва в Украйна, съобщава вестник The Telegraph, като се позовава на изявление от фирмата.

"Ник е британски гражданин. По-рано тази година той се отказа от руско гражданство. Позицията му относно войната бе оповестена публично... и той продължава категорично да призовава за прекратяване на военните действия", уточни говорителят на компанията, предаде агенция "Фокус".

Той добави, че по-рано Revolut е ограничила дейността си в Русия и е предложила на служителите си в Руската федерация и Украйна помощ за преместването им в други страни.

Според вестника на 19 октомври бащата на предприемача е попаднал под украинските санкции. Николай Миронович Сторонски заема длъжността генерален директор на "Газпром промгаз", което е причината за включването му в списъка със санкции.

Стойността на компанията Revolut, която предоставя финансови и банкови услуги в онлайн формат, се оценява на 33 млрд. долара. Сторонски я основа заедно с украинеца Владислав Яценко през 2015 г. Компанията има литовски банков лиценз, но дълго време не можеше да получи британски такъв. The Telegraph обръща внимание на факта, че през последните няколко месеца компанията е изправена пред трудности. Няколко топ мениджъри я напуснаха и в резултат на кибератака данните на 50 000 клиенти вероятно са били откраднати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари