Осман Октай: Гешев може да ги мачка по арестите, но Цацаров можеше да закопчае активите и на главния прокурор

1
Пропаганда е, че не е добре да има предсрочни избори по време на война, това е клише
Пропаганда е, че не е добре да има предсрочни избори по време на война, това е клише

Пропаганда е, че не е добре да има предсрочни избори по време на война, това е клише

От 2 години ние живеем в много интересно политическо време. Вълна на протеста, промяна, аз казах, че промяната ще настъпи бавно и битката да се извоюва държавата обратно от мафията ще продължи в следващите 5 до 10 години. Винаги съм казвал, че българският избирател 30 години живее в заблуда на демокрация, която остави всичко друго, но не и култура на демокрация. В България има носталгия по комунизма, живковизма и СССР. По-възрастното население продължава да живее с носталгията. Надеждата ни е в тази млада вълна.

Това каза анализаторът Осман Октай в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Случиха се много интересни събития от първите избори на 4 април 2021г., след три месеца победи Слави Трифонов, а след два месеца Слави загуби от "Продължаваме промяната", които дойдоха от нищото. Фалшива е тезата за "леви" и "десни" проекти от 30 години насам. Как така, ако имаме ние автентични избиратели и те разбират смисъла на платформите, става така, че вълната променя нагласите на избирателите. Настроенията на избирателите определят изборните резултати ", каза Октай.

"Идеята, която свързва коалицията - антиГЕРБ и антиБойко и евентуално антиГешев - всичко засега се прилага. Дори и да закрият спецправосъдието, това абсолютно нищо не им върши. Това не е съдебна реформа. Да, те бяха бухалка на Гешев, Бойко и мафията, но първо трябва да сменят закона за КПКОНПИ и да сложат един читав човек. Когато Гешев, мъжката секретарка на Цацаров, беше поставен като главен прокурор, аз казах, че Цацаров, който е шеф на КПКОНПИ, има много по-голяма власт от главния прокурор. Гешев може да те мачка по арестите, но Цацаров може да закопчае активите на всяка фамилия и на главния прокурор, и на членовете на ВСС, и на политици, и на министри", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари