Още няма техническа експертиза на рухналия мост в Царево

0
При наводненията от 5 септември м.г. животът си загубиха четирима души
При наводненията от 5 септември м.г. животът си загубиха четирима души Снимка: btvnovinite.bg

При наводненията от 5 септември м.г. животът си загубиха четирима души

Шест месеца след проливните дъждове в Царево все още няма техническа експертиза какво е било състоянието на моста в морския град, който рухна по време на наводнението.

На 5 септември 2023 г. буря и проливен дъжд наводняват Царево, къмпинги и курортни селища в района. Разрушени са мостове и пътища.

След потопа, на моста на който живота си загубиха четирима души, следите от водното бедствие още личат.

От прокуратурата съобщиха, че предстои да бъде изготвена тройна техническа експертиза какво е било състоянието на моста преди трагичния инцидент, информира bTV НОВИНИТЕ.

Съоръжението е връзка между Царево и квартал „Василико“. От общината уверяват, че ремонтът ще приключи до активния летен сезон, въпреки закъснението заради административни процедури и забавено финансиране.

Друга основна връзка, която се изгражда, е от републиканската пътна мрежа – мостът, който свързва Царево с Ахтопол. Там трафикът продължава да минава по временния мост. Новият, който се строи, ще е с 80 метра по-дълъг. Очаква се да е готов до средата на април.

От областното пътно управление заявиха, че укрепителните дейности на мостовете над река Караагач и село Изгрев вече са приключили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари