Още над 3 милиона лева се очаква да бъдат осигурени за довършването на Водния цикъл в Русе

2
Това ще се случи, след като се индексира договорът за безвъзмездна финансова помощ с МОСВ, както и договорите по ЗОП с изпълнителите по проекта в следствие на нарастващата инфлация
Това ще се случи, след като се индексира договорът за безвъзмездна финансова помощ с МОСВ, както и договорите по ЗОП с изпълнителите по проекта в следствие на нарастващата инфлация Снимка: Dunavmost / Архив

Това ще се случи, след като се индексира договорът за безвъзмездна финансова помощ с МОСВ, както и договорите по ЗОП с изпълнителите по проекта в следствие на нарастващата инфлация

Утре от 11:00 часа в Зала 1 на Областна администрация – Русе ще се проведе извънредно присъствено заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация. То ще бъде водено от областния управител Анатоли Станев, а на него се очаква да бъде прието и подписано допълнително споразумение към договора с „ВиК“ ООД – Русе за увеличаване тавана на допустимата сума до 135 милиона лева с ДДС за получаване на безвъзмездна финансова помощ по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура“ по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 година.

Това се налага поради необходимостта от индексиране на стойността на административния договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на околната среда и водите, както и договорите по Закона за обществени поръчки с изпълнителите по проекта в следствие на нарастващата инфлация, водеща до значително повишаване на основните стоки и материали в сферата на строителството. До сега по проекта бяха осигурени 131 783 167 лева.

С утрешното подписване на документа се очаква осигуряване на нови 3 216 832 лева за довършване на водния цикъл в Русе. Припомняме, че на предходно заседание на Общинския съвет беше гласувано кметът Пенчо Милков да подкрепи споменатата промяна, касаеща повишаването на финансова рамка на проекта. По този начин се дава възможност на оператора да кандидатства за част от споменатите над 3 милиона лева пред Европейската банка за възстановяване и развитие. Друга част от парите са собствено участие на ВиК оператора. Спрямо изискванията на проекта, крайният срок за неговото реализиране е 2024-а година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Гражданин
    Кмете, и 30 милиона да ти дадат,Вие комунистите имате един недостатък - като похарчите чуждите пари и почвате да се въртите като в небрано лозе.Сега вече е ясна картинката - гражданите на нещастно Русе дотолкова да обръгнат,че да не им прави впечатление постоянно нарастващите разходи по "Голямото копане",наречено помпозно Воден цикъл.Ама и естествения цикъл си времеви граници и след това следва "......пауза".Нали се сещаш,че трябва да се мисли и за това време.Впрочем откакто прочетох,че строят нова обществена сграда до с.Саморанова ми хрумна една идея - така и така продоби опит в строителството отиди там.Хем там ти е мястото,хем по чл.68 ще бъдеш Генерален Директор.Така държава ще си спести някои разходи,а ти ще покажеш размаха на своите възможности.
  • 6
    8
    В.П.
    А бе Савата си отиде ''скоропостижно''! Парите са много ,ама се ''разпределят ''на тъмно ! Усещам ,че скоро ще има отново някой ''новоприставленъй'',ама ще видим кога !
  • 10
    7
    Ха,ха ха
    Далаверата тече още пари за несвършена и лошо свършена работа.Я някой да ги попита за пликове с парички,как вървят това да е така.Паника е във ВиК. Трябва им проверка.Къде е родната прокуратурата?!
  • 17
    6
    Инж. Милев
    ВиК разкопаха и осраха "малката Виена". Кубик вода-4,50 лв.
  • 16
    5
    Този
    Докога ще издаржим бе Русе да грабваме лопати ама не да ровим изкопи а да отидем пред общината при нашия любим кмет .Всеки ден имам двоен разход за гориво закъснявам за работа или режат от заплатата заради некъдрен управител на град Русе
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари