Още един случай: 13-годишно дете от Ямбол е с грип и COVID едновременно

0
Ямбол за пореден път влезе в статистиката за COVID-19
Ямбол за пореден път влезе в статистиката за COVID-19

Ямбол за пореден път влезе в статистиката за COVID-19. В града е установен първият случай на едновременно заболял от грип и Covid

 Резултатът е отчетен при 13-годишно дете. Състоянието му е добро и не се налага лечение в болница, предаде БНР

От Националния институт за заразни и паразитни болести са отчели още осем положителни проби за грип А.

Каква е ситуацията в момента в Ямболска област и как се справя здравната система? 

Двойният положителен резултат за COVID-19 и грип А е отчетен при 13- годишно момче от Ямбол, коментира директорът на РЗИ - Ямбол д-р Радостина Калчева.

Състоянието и на другите деца диагностицирани с грип не е обезпокоително.

Ако не бъдат направени изследвания, е трудна да се прецени дали е грип или Covid, подчерта д-р Калчева.

Втора седмица в Ямболска област са в сила по-строги мерки, заради повишена заболеваемост особено сред учениците . Предходната седмица само от 1 до 4 клас бяха в клас. Постигнати ли са очакваните резултати?

Проверките в региона се извършват непрекъснато, но мерките масово не се спазват.

Красноречив е примерът отпреди няколко вечери. При проверка на служители в нощно заведение се оказва, че то работи след 23 часа, персоналът е без маски и сертификати.

Заболеваемостта в Ямболска област продължава да расте, но все още не са достигнати нивата за влизане в зона 3. към днешна дата за областта се отчитат 1238 заразени на 100 хиляди души.

Въпреки това свободни легла има и в четирите болници, в които има Covid отделения. Що се отнася до Ваксинирането в момента масово се поставят бустерни дози. През вчерашния ден са направени 180 имунизации, от които само 33 са били първа доза, показва още статистиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари