Още един мъж не успя да пребори коронавируса в Русе

1
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките!

Въпреки сравнително ниския брой заразени с COVID-19 в област Русе за последните 24 часа – 23-ма души, то позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за изминалото денонощие област Русе е на второ място по заболеваемост в страната веднага след София (столица).

След Русе се нареждат областите Плевен, София и Варна, като е необходимо да бъде отбелязано, че разликата в заболеваемостта между областите е с по един – два случая. Без нови случаи за изминалите 24 часа са областите Кърджали и Търговище.

Болшинството от новите случаи в област Русе са от най-голямата община, а именно Русе, където са установени 19 новозаболели. От останалите четири новозаразени трима са от община Бяла и един от Ветово. В населените места от общините Борово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово няма новозаболели.

Същевременно с един по-малко са оздравелите отколкото заразените с коронавирусна инфекция в областта за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на област Русе излекуваните са 22-ма. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско достигнаха 7319, а излекуваните 6095. Активните случаи са 852. Запазва се и тенденцията за спад на намиращите се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 224 души, като 28 от тях са в реанимация.

За последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 372-ма, като те са на възраст между 27 и 98 години. 226 от тях са мъже, а останалите 146 са жени.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари