Още един индустриален парк изниква край Русе

8
Община Русе става партньор на „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД за подобряване на техническата инфраструктура
Община Русе става партньор на „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД за подобряване на техническата инфраструктура Снимка: Dreamstime

Община Русе става партньор на „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД за подобряване на техническата инфраструктура

В деловодството на Община Русе е постъпило писмо, с което „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД заявява намерението си да кандидатства с проектно предложение „Реконструкция, рехабилитация и изграждане на нова техническа довеждаща и вътрешна инфраструктура за „Индустриален парк ЛВЗ“, гр. Русе, в т.ч. обновяване на сградния фонд“ по „Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции.

Това става ясно от внесена докладна кмета Пенчо Милков до Общински съвет - Русе.

Проектното предложение, което в момента се разработва, включва следните дейности:

Изграждане, реконструкция и рехабилитация на довеждаща техническа инфраструктура до индустриалния парк - изграждане на нов паркинг и доизграждане на ул. „Охрид“, в т.ч. улично осветление, пътна естакада /мост/, изграждане на нова пешеходна и велосипедна пасарелка, рехабилитация на ул. „Тракция“, включително източен изход на парка и изграждане на нов (на мястото на стар, негоден за експлоатация) надлез. От реализацията ще бъдат облагодетелствани и множеството фирми и предприятия с бази, разположени по ул. „Тракция“, се казва в предложението.

Предвиждат се множество подобрения на вътрешната техническа инфраструктура на територията на „Индустриален парк ЛВЗ“, както и условия за развитие на иновации. За целта е сключено споразумение за сътрудничество с Русенския университет „Ангел Кънчев“, в рамките на което е поет ангажимент за изграждане на помещения за осъществяване на научно-изследователска и развойна дейност, иновации и технологичен трансфер, лаборатории за изпитване и тестове, свързани с:

  • внедряване на роботи в машиностроенето при серийно производство;
  • 3D проектиране на детайли и съоръжения;
  • подготовка на кадри за машиностроенето.

Ще бъдат изградени точки за зареждане, както и закупуване, доставка и монтаж на зарядни станции за електрически превозни средства.

Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД се намира в Източната промишлена зона на гр. Русе на бул. „Тутракан“ № 2 – на територията на основните производствени сгради на най-старото предприятие за ремонт на локомотиви и вагони в България, създадено през 1866 г. в гр. Русе.

Изпълнението на проекта ще допринесе за утвърждаването на гр. Русе като перспективна локация за привличане на инвеститори с ясно очертан профил в сферата на чистите, високотехнологични производства и услуги. Това е фактор от ключово значение с оглед създаването на нови работни места и постигането на устойчив икономически растеж на града и на региона, се отбелязва в докладната до Общинския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    е, за твоите
    лъжци определено няма да гласувам пак!
  • 4
    13
    Бандера
    СъвеЦкият милиционер от Балчик - Станко, шеф на " Булмаркет" и русофилът-комунист Пенчо(внук на Пенчо от габровските колиби)направиха далавера! Ако русенци са забравили ,ЛВЗ бе подарено на бившият келнер в РСВ и мъж на Весела Лечева - Манол Велев, който беше гръмнат в главата. Същият беше съветник на съвеЦкият президент и агент на ДС Георги Гоце Първанов. Пак гласувайте за БСП, ГЕРБ, АТАКА, СлавитУ, ИЗРАЖДАНЕ ......
  • 6
    12
    7777777
    НА ЦИГАНИТЕ ОТ ТРАКЦИЯТА ДА ИМ ДАВАТ МЕЗОНЕТИ НА ЦЕНТЪРА , ЧЕ ДА НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ КРАЖБИ ОТ ИНДУСТРИАЛНИЯ ПАРК.
  • 4
    11
    Русенец
    Да питам: и този ли парк ще е чисто производствена зона (разрешена за химическа индустрия), както преквалифицирахте зона Тегра?
  • 12
    10
    Любопитен до 9
    Човече, това е ирония и сарказъм в написаното от 8 номер. Нито една от квалификациите не отговаря на действителността. Добро попадение в карикатурноно и гротеската описание на 4 годишните мъки на кмета ето и на русенци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари