Още два дни ще има "зелени коридори" в Русе

1
Само през вчерашния ден близо 300 души са имунизирани с първа доза от някоя от наличните ваксини срещу КОВИД-19
Само през вчерашния ден близо 300 души са имунизирани с първа доза от някоя от наличните ваксини срещу КОВИД-19

Интересът към „зелените коридори“ в Русенско остава висок

Само през вчерашния ден близо 300 души са имунизирани с първа доза от някоя от наличните ваксини срещу КОВИД-19. Предпочитанията на хората са насочени предимно към РНК ваксините. Днес отново остава възможността за имунизация без предварително записване на час. Това ще може да стане в два специализирани кабинета в крайдунавския град.

В Университетска болница „Медика“ имунизации ще се правят в изнесен пункт пред ДКЦ – 2 от 8.30 до 16.30 часа, а в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ от 7.30 до 14.00 часа. Навсякъде са осигурени необходимите количества ваксини, като от Регионалната здравна инспекция и лечебните заведения са категорични, че няма да се стигне до върнати хора и ще могат да бъдат обслужени всички желаещи да се ваксинират. Освен това всеки ще може да избира между иРНК и векторна ваксина.

В Тубдиспансера продължават да се прилагат препаратите на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, докато в „Медика“, освен тях, ще има възможност за имунизация и с „Модерна“. В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 27309 имунизации, като при 9741 души имунизационният процес е напълно завършен, това показва справка в уеб сайта на Единния информационен портал. 530 души са получили втора доза, а други 294 първа за последните 24 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Иванчо пита баща си:
- Тате, какво е гола вода?
- Айрян без кисело мляко!

Харесай Дунавмост във Фейсбук