Още 5 души от дом „Възраждане“ са излекувани от Ковид-19

0
Намалява броят на лекуваните в болница възрастни хора от дом „Възраждане“ в Русе
Намалява броят на лекуваните в болница възрастни хора от дом „Възраждане“ в Русе Снимка: БНТ

Намалява броят на лекуваните в болница възрастни хора от дом „Възраждане“ в Русе

Още 5 души от дома за възрастни „Възраждане“ в Русе са излекувани и са напуснали болницата. Така преборилите COVID-19 от социалното заведение вече са 68.

18 от тях са настанени в Кризисния център "Каритас", а останалите 37 на 4-тия етаж на дома. Други се намират в домашен отпуск, един човек се лекува в ортопедично отделение, а също така има и един напуснал социалната институция, съобщи БНТ.

Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в дом "Възраждане" беше 93-ма души, от които 84-ма възрастни и девет души персонал. Все още шестима души остават в болница. Други 8 без симптоми са изолирани във вила в село Николово.

В същото време два са новите случаи на заразени с коронавирус в Русенско през последното денонощие. Единият от тях е работник във фирма от град Бяла, в която са установени общо 5 други случая през последните седмици.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта вече достигна 284-ма души. Активните случаи са 58. От тях 23-ма са на болнично лечение, а другите 35 са под домашна изолация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари