Осемгодишни тризначки от Разград дариха косите си за благородна кауза

2
Тризначките били подстригани вчера, в Деня на християнското семейство
Тризначките били подстригани вчера, в Деня на християнското семейство Снимка: Фейсбук

Осемгодишните тризначки Теодора, Калина и Диляна Терзиеви от Разград отрязаха дългите си коси, за да ги дарят за благородна кауза

Идеята да подадат ръка на изпаднали в нужда възникнала преди повече от две години, докато гледат с родителите си репортаж за тяхна връстничка с онкологично заболяване, разказа за БТА майката на второкласничките Мария Карагеоргиева.

Съдбата на страдащото дете трогнало цялото семейство, но точно тогава нямали възможност да помогнат, тъй като самите те имали нужда от подкрепа. По това време чрез дарителска кампания се събирали средства за подпомагане на лечението на две от сестричките. Родителите и децата били сигурни обаче, че ще дойде ден, в който и те ще успеят да дарят надежда на страдащи.

"През пролетта на 2018 година, когато нашето семейство също имаше нужда от подкрепа, се отзоваха хиляди познати и непознати, за което ще сме вечно благодарни. Сега е наш ред да предадем доброто нататък", каза Мария.

Тя посочи, че символично са избрали и деня за благородния жест. Тризначките били подстригани вчера, в Деня на християнското семейство. По думите на майка им те вече са свикнали с новите си прически и се чувстват прекрасно. Косите на малките момичета с големи сърца ще бъдат изпратени утре до Асоциацията за превенция на рака.

"Дано косичките им донесат късмет на някое дете, и дано дойде ден, в който никой няма да се нуждае от този вид подкрепа", сподели Мария Карагеоргиева. Тя добави, че се гордее с постъпката на своите дъщери и изрази убеденост, че те винаги ще си останат добри хора, даряващи на нуждаещите се цялата си любов, всеотдайност и грижа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари