Осем нови случая на коронавирус в Русе

0
Още няма информация за 6 нови случая на КОВИД-19 в Русе
Още няма информация за 6 нови случая на КОВИД-19 в Русе

По данни на Регионалната здравна инспекция от вчера до 12.30 ч. през днешния ден са констатирани осем нови случая на коронавирус на територията на областта

Всички те са от гр. Русе, като два от тях са от дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. Става дума за 81-годишна жена, която е обитател на социалното заведение, както и за жена на 63-години, работеща като трудотерапевт там. И двете са в добро общо състояние, като 81-годишната жена е настанена за лечение в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, а жената от персонала е оставена под домашна изолация.

Така общият брой на заболелите от коронавирус от дома за стари хора стана 23, като 6 от тях са от персонала, а останалите 17 са обитатели – 9 жени и 8 мъже на възраст между 70 и 90 години. За съжаление 80-годишният мъж от социалната институция, който беше интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“ е починал. Също така за последното денонощие е починал още един пациент на 67 години от гр. Русе, чийто положителен резултат от PCR теста беше обявен на 9-ти този месец. 

Подробности за останалите шест нови случая очаквайте по-късно през деня. Към този момент може категорично да бъде съобщено, че те не са от шивашката фирма в Русе, в която през предходните няколко дни бяха регистрирани осем заболели от COVID-19 от административния персонал на предприятието.

Имайки предвид случаите за последното денонощие, общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 155 души, като от тях активни към момента са 100. Понастоящем на домашно лечение са намират 63 души, а други 37 са хоспитализирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари