Осъдиха жена, теглила пари от банковите карти на починал мъж

0
Присъдата е 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лева
Присъдата е 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лева Снимка: Dunavmost

Присъдата е 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лева

Окръжен съд – Русе в процедура, протекла по съкратеното съдебно следствие, определи на 55-годишната М. Й. наказание в размер на година и 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лв. за това, че използвала 24 пъти чужди платежни инструменти без съгласието на наследниците на титуляра.

Подсъдимата живеела повече от 10 години на семейни начала с Г. К., който на 19.08.2019 г. починал.

В продължение на една седмица тя изтеглила от двете му банкови карти, издадени от Б „ДСК“, сумата от 16 787,26 лв. На 24.08.2019 г. дъщерите на починалия, които се явяват единствени негови наследници, узнали за смъртта на баща си, блокирали сметките му и сигнализирали органите на реда. Неосъжданата М. Й. не отрекла стореното, обяснявайки постъпката си с влошените отношения между бащата и неговите деца, както и с нежеланието му те да го наследят.

Предвид признанието на вината и проведеното съкратено производство, първоначално определеното от Окръжен съд – Русе наказание от две години лишаване от свобода, бе намалено на една година и четири месеца.

Присъдата, с която М. Й. е осъдена на година и 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лв., може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук