Осъдиха счетоводителка в русенска гимназия, присвоила хиляди левове

8
Пенсионерката е признала, че продължение на 2 години е прибрала над 18 хиляди лева
Пенсионерката е признала, че продължение на 2 години е прибрала над 18 хиляди лева Снимка: Dunavmost

Пенсионерката е признала, че продължение на 2 години е прибрала над 18 хиляди лева

Състав на Районен съдРусе одобри споразумение, по силата на което В. Ц. се признава за виновна за присвоени общо 18 130 лв.

Престъплението е било извършено в периода 01.01.2015 – 31.12.2016 г., а обвиняемата е имала качеството длъжностно лице – главен счетоводител на русенска гимназия. На 24 пъти вече пенсионираната жена е присвоила посочените суми, връчени ѝ в това ѝ качество да ги пази и управлява. Причинените от престъплението имуществени вреди са били напълно възстановени на ощетеното училище, което е едно от изискванията, за да бъде сключено споразумение. За това деяние обвиняемата прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от право да заема финансово-счетоводна и материално-отговорна длъжност в държавни и общински организации за срок от 1 година.

Районен съдРусе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри. Същото има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    6
    И. Петкова
    Кога ще бият шута на дебелото Роси. Какви заслуги или експертиза има тази госпожа, че да ръководи образованието в Русе. Ако не бяха партиите в които членува и я лансират никога нямаше да стане ръководител на РУО. Обаче политизирането на образованието е недопустимо и е време дебелото Роси да си ходи.
  • 9
    5
    Зехтин Олиов
    Мдааа ... става реч за бившия главен счетоводител на Механото. И по-важното е , че тая крадла е приятелка на директорката на Гимназията по туризъм (назначена от Герберунгелите). Има мнооого герберасти за ринене.
  • 8
    4
    Русенец до 3
    Русенското РУО се води от една некадърна подлога на МВРО=ОПГ ГРОБ=ДПС. Няма как да станат нещата. Трябва да се изчегъртат тези калинки от властта, но при положение, че вече сме вилает на ИмаТакиваНекадърници и областната им калинка Толчо Некадърника, не виждам шанс Русе да стане нормален град за живеене. Съжалявам!
  • 9
    3
    Заарата
    Русенското РУО знае .че информацията е половинчата и сумата е неточна ! Схемата е сложна и не може да се осъществи без помощ от по горната инстанция !Никакви гаранции няма ,че занятието не тече и в момента в образователната мрежа !
  • 15
    2
    Чичо
    То е много голяма тайна"строго секретно". На крадецът му запазват репутацията.?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари