Осъдиха русенски снабдители на хранителни магазини, "замезвали" с крадено месо

0
И.П. признал, че на 98 пъти присвоил продукти за близо 6000 лева
И.П. признал, че на 98 пъти присвоил продукти за близо 6000 лева

Двама шофьори на микробуси, снабдяващи хранителни магазини в Русе, бяха осъдени заради кражба на продукти, които разнасяли.

Те сключили споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Русенския Районен съд в Русе, като се признали за виновни по повдигнатите обвинения. И.П. признал, че между 4 март и 27 септември 2014 година на 98 пъти откраднал хранителни продукти на обща стойност 5899 лева. Мъжът „замезвал” с колбаси, меса, множество яйца, сирене, кисело мляко и дори бульони. К.К. пък е обвинен, че между 4 юни и 13 октомври 2014 година на 31 пъти откраднал хранителни продукти.

Той взел наденица, салами, леща, маргарин, мезета и яйца, всичко на стойност 2973 лева. Така общата стойност на присвоеното и от двамата шофьори е около 9000 лева.

Продуктите били собственост на русенска фирма, собственик на верига супермаркети. И двамата обвиняеми са възстановили щетите, които са нанесли на дружеството. На И.П. е наложено наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 3 години. К.К. е получил също условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок.

И на двамата е възложена възпитателна работа. Те ще трябва да си поделят и съдебните разноски.

След одобряване на споразумението от Районния съд, то има последици на влязла в сила присъда, която не може да се обжалва.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари