Осъдиха пловдивчанин, нарекъл катаджия „джендър”

0
Пловдивчанинът веднъж вече е бил глобяван по указа за дребно хулиганство, заради закана и обида по адрес на униформения
Пловдивчанинът веднъж вече е бил глобяван по указа за дребно хулиганство, заради закана и обида по адрес на униформения Снимка: БГНЕС

Осъдиха пловдивчани заради клевета по адрес на служител на КАТ, отправена във Фейсбук, пише TrafficNews.bg

Мъжът е наказан с 1800 лева административна глоба, както и с близо 900 лева разходи за адвокатска защита.

Пловдивчанинът веднъж вече е бил глобяван по указа за дребно хулиганство, заради закана и обида по адрес на униформения. През март миналата година Районен съд е признал за виновен мъжа, за това, че е нарекъл във Фейсбук полицай – „джендър”. Тoй е платил 500 лева за своеволията си в социалните мрежи.

Пловдивчанинът бил спрян от патрул на "Пътна полиция" на 19 ноември 2018 година на Асеновградско шосе. Колата му не била с включени и поради това му бил съставен акт. Докато униформените изготвяли документите, мъжът започнал да снима полицаите, патрулката и санкцията.

Малко по-късно потърпевшият водач публикува във Facebook снимките с коментар под нея: "Джендъри на колелото на Асеновградско. Единият е меко казано джендър, … Т.!!, Т.Т. е един селски тарикат от Садово, който се представя за полицай, ама законите малко не ги знае, ама… простено му е за това, но не и за това, че ме заплашваше. Той даже е в групата, нека гледа сладура му със сладура, да не се засичаме в кабинета ми… иначе силно надявам да се видим в съдебна зала с него, доста нагъл и прост служител…''.Това му коствало 500 лева глоба.

Обиденият полицай обаче не оставил нещата до тук. Той подал жалба за клевета в Районен съд. Мъжът се сдобил с обвинения и се изправил пред съда.

Оказало се, че освен снимките във фейсбук групата I see you KAT – Plovdiv, въпросният водач подал жалба във МВР за изнудване и искане на подкуп от страна на полицая, наречен „джендър”.

Точния текст на сигнала бил: „ При проверка от въпросния инспектор и при установено нарушение от моя страна , въпросния служител, каза че може да мина и с „почерпка“. Държа се доста високомерно и нагло. Срам за пагона! Отказах подкупа и ми беше съставен акт!“.

В крайна сметка проверката по случая е излязла в полза на набедения униформен.

В съдебна зала били разпитани четирима свидетели. Това били колеги на полицая, които първи забелязали публикацията във Фейсбук групата. Същите подали сигнал за обидите до колегата си. Пред магистратите те твърдо заявили, че повод за агресията бил актът.

В съдебна зала обаче подсъдимият отрекъл всичко. По думите му, не той е писал коментарите и поста в I see you KAT. Мъжът заявил още, че това не е негов профил във Фейсбук, както и че не познава полицаят.

Лъжата му обаче бързо била уловена от съдебния състав. Според магистратите налице са многобройни доказателства за това, че автор на поста е именно глобения мъж. Така той е бил признат за виновен и осъден за клевета, а именно, че е нарекъл униформения „джендър” .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари