Осъдиха охранител в "БДЖ", крал от компанията

0
Осъдиха охранител в "БДЖ", крал от компанията
Охранител и негов съучастник са били осъдени условно, след кражба на метали, съобщава "Топ новини". Престъплението било извършено на 18 януари 2014. Единият от мъжете трябвало да охранява имущество на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД, но вместо това се сговорил със свой познат да задигнат част от вещите.

На спомената дата те успели „да приберат“ 300 килограма метални детайли. Кражбата обаче била разкрита, както и извършителите, които възстановили изцяло нанесените вреди. Признали се и за виновни и сключили споразумение с прокуратурата.

В него е посочено, че охранителят получава 11 месеца условно с 3 години изпитателен срок, а другият, който бил осъждан, но реабилитиран, поради което също се водел с чисто съдебно минало – 9 месеца условно, също с 3 години изпитателен срок.

Възпитателната работа с подсъдимите е възложена на служителите на ОД МВР по настоящ адрес. Една втора идеална част от колата, с която пренасяли железата, е отнета в полза на държавата. Другата половина от колата била собственост на съпругата на единия от двамата, която нямала нищо общо с кражбата.

Извършителите ще трябва да покрият и разноските по делото. След като е одобрено от съда, споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари