Осъдиха мъж, подал три фалшиви сигнала за бомби във Варна

0
Подсъдимият вече е осъждан
Подсъдимият вече е осъждан Снимка: Dunavmost

Подсъдимият вече е осъждан

43-годишен мъж бе признат за виновен по повдигнатото му обвинение в това, че през периода от 21 до 29 март тази година във Варна, при условията на продължавано престъпление, с три отделни деяния, чрез обаждане от своя мобилен телефон към единния европейски номер за спешни повиквания 112 предал невярно повикване за тревога – за поставено взривно устройство. В два от конкретните случаи фалшивите сигналите за бомба се отнасяли за борсата в квартал „Аспарухово“, а третия сигнал бил за поставено взривно устройство в СУ „Любен Каравелов“ - гр. Варна. В резултат на предприетите тогава действия на полицията всички ученици и служители на училището били изведени от сградата и цялото училище било проверено за съмнителни предмети. Мястото на обаждането своевременно било локализирано и подсъдимият бил открит в дома си с телефона, от който е подаден неверния сигнал, съобщиха от съда.

Предаването по телефон или по друг начин на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога е престъпление против реда и общественото спокойствие, наказуемо по чл. 326, ал.1 от НК.

43-годишният подсъдим е осъждан. Наложеното му с присъдата на Варненския районен съд наказание е 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари