Осъдиха двама ловци за убийството на дива свиня

0
Съдът в Русе глоби обвиняемите с по 1000 лева и ги лиши от право да ловуват за срок от 6 месеца
Съдът в Русе глоби обвиняемите с по 1000 лева и ги лиши от право да ловуват за срок от 6 месеца Снимка: Dunavmost / Архив

Съдът в Русе глоби обвиняемите с по 1000 лева и ги лиши от право да ловуват за срок от 6 месеца

Районен съд – Русе призна за виновни П. К. и С. Т. за убийството на дива свиня и им наложи административни наказания глоба по 1000 лева на всеки и лишаване от право да ловуват за срок от 6 месеца.

Двамата обвиняеми заедно с други двама техни приятели също от с. Севар, обл. Разград, притежавали разрешителни за носене на ловни оръжия, но не и такива за лов на едър дивеч.

На 24.11.2021 г. малко преди полунощ четиримата били в землището на с. Черешово с лек автомобил „Мерцедес С 200“. Били натоварили три карабини, боеприпаси за тях и други ловни приспособления. Забелязали дива свиня, последвали я и П. К. и С. Т. я простреляли с три куршума. Натоварили животното в багажника, (което впоследствие било установено, че е от женски пол на около 4 години с тегло 116 кг), почистили оръжията и се отправили обратно към с. Севар. Около 23:10 часа били спрени за проверка от полицейски служители, които забелязали ловните карабини в сглобено състояние (в противоречие с изискванията за съхранението им), както и следите от кръв по багажника. Съобщили на дежурния и на място била изпратена оперативна група, която извършила оглед и започнало досъдебно производство. П. К. и С. Т. били привлечени към наказателна отговорност за убийството на едрия дивеч без надлежно разрешение.

За това престъпление Районен съд – Русе ги призна за виновни и им наложи административни наказания глоба в размер на 1000 лева за всеки и лишаване от право да ловуват за срок от 6 месеца.

Решението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари