Осъдиха двама чужденци за контрабанда на цигари през ГКПП "Дунав Мост"

0
Незабавните производства са водени от Районна прокуратура - Русе след одобрени от съда споразумения / Снимката е илюстративна
Незабавните производства са водени от Районна прокуратура - Русе след одобрени от съда споразумения / Снимката е илюстративна Снимка: БГНЕС

По незабавни производства, водени от Районна прокуратура - Русе и след одобрени от съда споразумения,  двама чужди граждани са осъдени за държане на цигари без бандерол - престъпление по чл.234, ал.1, пр.2 от НК.

За "Топ Новини" информация за делото съобщиха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Йон Д. – румънски гражданин, се призна за виновен  и е осъден за това, че на 09.11.2016  г. в гр.Русе, на ГКПП „Дунав мост”, държал акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове – общо 180 броя кутии цигари, „Pall Mall Blue SL“,  „Karelia“,  без акцизен бандерол, на обща стойност 1350 лв., като случаят е немаловажен. Наложено му е наказание „лишаване от свобода” за срок от осем месеца  и  глоба  в размер на 1350 лева. На основание чл.66, ал.1 от НК изтърпяването на наказанието е отложено с три години изпитателен срок.

Същото наказание и глоба в размер 2025 лева е наложено и на турски гражданин.  Давут К., се призна за виновен в това, че на 06.11.2016 г. в гр. Русе, на ГКПП “Дунав мост”, държал акцизни стоки   270 бр. пакета (5400 къса) цигари, марка “L & M“,  без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон, всичко на обща стойност 2025 лв., като случаят е немаловажен - престъпление по чл. 234 ал.1 пр.2 от НК.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

По незабавни и бързи производства на Районна прокуратурата – Русе,  33 лица са осъдени за държане на общо 413 560 къса цигари без бандерол, като стойността на акцизните стоки е за над 185 790 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари